Pääsiäisleiri ja Pääsiäisjuhlat 2014

Herralle erotettu viikonloppu

Järjestimme viikon 16 viikonloppuna sekä Pääsiäisleirin että Pääsiäisjuhlat.

Pääsiäisleiri pidettiin perjantaista (18.4.) sunnuntaihin (20.4.) ja Pääsiäisjuhlat järjestettiin sunnuntaina (20.4.).

Halusimme erottaa koko viikonlopun Herralle!

Pääsiäisleiri

Saavuimme pääsiäisleirille perjantaina klo 13:00.

Aloitimme leirin monenlaisella tarpeellisella valmistelu- ja järjestelytyöllä, kuten majoittumisella ja leirin rakentamisella eri tavoin – sisaret mm. tekivät järjestelytyötä keittiössä ja veljet mm. työstivät sauna- ja nuotiopuita.

Valmisteluiden jälkeen pidimme Tervetulotilaisuuden, jossa mm. lauloimme ja rukoilimme pyytäen siunausta alkaneelle leirille ja kävimme lävitse alkaneen leirin asioita ja ohjelmaa.

Leirin ohjelma ja aikataulu, varsinkin lauantain osalta, oli tällä kertaa suunniteltu tarkoituksellisesti väljäksi. Jumalan lasten – Jumalan perheen (Ef. 2:19) – yhdessä ololla on tärkeä merkityksensä. Lauantaina saimmekin nauttia aurinkoisesta säästä ja hienosta ilmasta. Vietimme paljon aikaa yhdessä ulkona, keskustelimme, olimme nuotion äärellä, pelailimme jne.

Nuoremmille leiriläisille pidettiin pyhäkoulu sekä perjantaina että lauantaina. Ensimmäisessä pyhäkoulussa käsiteltiin pääsiäisen tapahtumia ja Jeesuksen ristinkuolemaa ja sen merkitystä – miksi ja miten Jeesus päätyi ristille ja mitä ristiinnaulitsemisen jälkeen tapahtui. Lävitse käytiin myös Jumalan pelastussuunnitelma (Joh. 3:16) ja Herran ylösnousemus. Lauantain pyhäkoulu toteutettiin pitkänä vaelluksena metsässä, jossa kymmenellä eri rastilla kerrattiin pyhäkoululaisten aiemmin oppimia asioita. Jokaiselta rastilta vaeltajat saivat mukaansa yhden kirjaimen, jotka lopuksi oikein yhdistämällä ja järjestämällä antoivat vihjettä kätketyn aarteen sijaintiin. Vaelluksen päätteeksi löydettiinkin vaeltajille varmasti mieluisan yllätyksen sisältävä 'aarrearkku'.

Leirin kolmella Raamattutunnilla tutkimme Paavalin toisessa kirjeessään Timoteukselle antamia kehotuksia. Kirjeen neljästä luvusta kävimme lävitse kaksi ensimmäistä. Aiemmin tapahtumissamme (Lasten ja nuorten kesäleiri 2013 ja Leirimuistelot 2013) olimme tutkineet huolellisesti Timoteuksen elämää ja hänen ensimmäisen Paavalilta saamansa kirjeen sisältämiä kehotuksia.

Leiripäivät päätimme iltahartauteen ja leiriaamut avasimme aamuhartaudella.

Voit katsoa kuvia Pääsiäisleiriltä tästä.

Seuraava leirimme on Yhteinen juhannuksen vietto 20.-21.6.2014.

Pääsiäisjuhlat

Pääsiäisleirin päättymisen jälkeen siirryimme kotien kautta Pääsiäisjuhlille.

Pääsiäisjuhlat alkoivat sunnuntaina klo 14:00, vain noin 3 tuntia leirin päättymisen jälkeen.

Aikataulu siirtymisineen, järjestelyineen ja viime hetken juhlavalmisteluineen oli haastava, mutta olimme etukäteen eri tavoin valmistautuneet tähän. Kaikki onnistuikin hyvin ja hienosti.

Pääsiäisjuhlilla oli kaksi Raamattutuntia, Todistuskokous ja Herätys- ja päätöskokous. Juhlien keskelle sisaret olivat valmistaneet juhlavieraille suolaista ja makeaa välipalaa ja kahvit.

Juhlien Raamattutunneilla kuulimme mm. kehotuksia tehdä Jumalan edessä oikeita valintoja ja elää Jumalan tahdossa. Syntiä ei tule Herran edessä puolustella, synti pitää tunnustaa ja hylätä. Jokainen istutus, jota taivaallinen Isä ei ole istuttanut, on juurineen revittävä pois (Matt. 15:13). Herra auttaa parannuksen tekeviä ja tahtoonsa nöyrtyviä eteenpäin. Kuulijakunta sai myös kehotusta ja rohkaisua viedä evankeliumia päättäväisesti eteenpäin, vaikka elämmekin vaikeassa ja Herran sanaa vastustavassa ja halveksuvassa ajassa.

Kuulimme juhlien aikana myös useita henkilökohtaisia todistuksia evankeliumin muuttavasta voimasta ja Jumalan armoteoista. Herramme on ylösnoussut, Hän elää, toimii ja vaikuttaa!

Juhlat päätettiin klo 18.00 alkaneeseen Herätys- ja päätöstilaisuuteen.

Viikonlopusta

Herralle erotettu ja pyhitetty viikonloppu oli antoisa, virkistävä ja seurakuntaa ja meitä yksilökristittyjä hengellisesti rakentava.

Kiitämme Herraa Jeesusta Kristusta hänen rakkaudestaan, armostaan, uskollisuudestaan ja hyvyydestään.

"Kuinka minä maksan Herralle kaikki hänen hyvät tekonsa minua kohtaan? Minä kohotan pelastuksen maljan ja huudan avukseni Herran nimeä. Minä täytän lupaukseni Herralle kaiken hänen kansansa edessä" (Ps. 116:12-14).

"Peratkaa pois vanha hapatus, että teistä tulisi uusi taikina, niinkuin te olettekin happamattomat; sillä onhan meidän pääsiäislampaamme, Kristus, teurastettu. Viettäkäämme siis juhlaa, ei vanhassa hapatuksessa eikä ilkeyden ja pahuuden hapatuksessa, vaan puhtauden ja totuuden happamattomuudessa" (1. Kor. 5:7-8).

Seurakunnan työntekijä
Mikko Ruotsalainen
24.4.2014

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.