Seurakunnalle 4.5.2024

Tahdon kirjoittaa teille – rakkaat veljet ja sisaret – lyhyesti terveisiä matkaltani Pohjois-Pohjanmaalle ja myös hieman Lapin maakunnan puolelle.

Tämänkertaisen hyvin lyhyen ja rajallisen matkani päätarkoitus oli sellaisten käytännön asioiden selvitys ja hoitaminen, joiden näen olevan tulevina päivinä rakentamassa ja tukemassa Jumalan valtakuntaa, suorittamaamme Jumalan valtakunnan työtä ja Jumalan sanan menestymistä ja leviämistä (Ap. t. 12:24).

Edellä mainitusta syystä johtuen en tällä matkallani välttämättä tavoittanut moniakaan ihmisiä. Muutamienkaan – nyt ehkä vain joidenkin kymmenien – lähimmäisten tavoittaminen evankeliumin sanalla heidän sielujensa pelastuksen mahdollistamiseksi ei kuitenkaan ole milloinkaan arvoltaan vähäinen asia. Onhan niin, että Herramme ja Vapahtajamme Jeesus Kristus kuoli ristillä aivan jokaisen ihmisen puolesta; jokainen ihminen on – henkilöön katsomatta – sekä Jumalan luomana että Herran ristin veren (Kol. 1:19-20) tähden Jumalalle rakas ja arvokas.

"Sinä, meidän Herramme ja meidän Jumalamme, olet arvollinen saamaan ylistyksen ja kunnian ja voiman, sillä sinä olet luonut kaikki, ja sinun tahdostasi ne ovat olemassa ja ovat luodut" (Ilm. 4:11).

"Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi. Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen" (Joh. 3:16-18).

Myös mm. Koskelat ovat tänä viikonloppuna matkalla, liikkuen ja toimien Uudenmaan alueella. Heidän matkansa kyseiseen maakuntaan on jo kolmas muutaman lähiviikon aikana.

Rukoillaan – veljet ja sisaret – tavoitettujen ja vielä tavoittamattomien, Herralle rakkaiden, ihmisten puolesta, että he pelastuisivat (Room. 10:1).

"Tässä ei ole erotusta juutalaisen eikä kreikkalaisen välillä; sillä yksi ja sama on kaikkien Herra, rikas antaja kaikille, jotka häntä avuksi huutavat. Sillä 'jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu'" (Room. 10:12-13).

Mikko Ruotsalainen
Matkalta 4.5.2024