Herra muutti murheen iloksi

Jokaisen ihmisen elämään tulee tilanteita, että elämässä on murhetta ja vaikeaa. Raamattu sanoo: "Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennenkuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova: 'Nämä eivät minua miellytä'..." (Saarn. 12:1-2).

Ihmisen elämässä on tällaisia vaikeita päiviä, vaikka ihmiset ajassamme usein antavat ymmärtää, että heidän elämänsä on unelmaelämää ja heillä menee aina kaikki hyvin.

Minun elämäni oli tyhjää ja tarkoituksetonta ennen uskoontuloa. Tähän Jeesus toi apunsa, kun tein parannuksen ja tulin uskoon. Silloin sain elämälle tarkoituksen, mielekkyyden ja ilon.

Kuitenkin pahat päivät elämässä tulevat myös Herran omalle. Niinpä minullakin on uskossa vaeltamisen aikana ollut erilaisia vaiheita, viimeisenä jonkunkin aikaa kestänyt murheen jakso, jonka Herra lopulta muutti iloksi.

Herran oma kohtaa vaikeat tilanteet Herran kanssa, Herraa tuntematon yksin. "Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani..." (Ps. 23:4).

Jo useita vuosia Herraa seuranneena olen oppinut luottamaan Herraan ja menemään Herran tiellä ja elämässä eteenpäin aina erilaisissa olosuhteissa.

Iloitsen siitä, että olen matkalla taivaaseen ja minulla on iankaikkinen elämä. Taivaassa kaikki murheet ovat poissa (Ilm. 21:4). Siellä on iankaikkisesti kaikki hyvin ja iankaikkinen autuus (Hebr. 5:9).

"...mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan" (Ps. 121:1-2).

Herra muutti murheen iloksi. Kiitän siitä Herraa.

Ville Rantanen
Elokuu 2019

Poimintoja sivuiltamme

Muista, että evankeliumi sisältää myös Jumalan voiman: "Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle" (Room. 1:16). Evankeliumi on Jumalan voima. Jumala on sitoutunut evankeliumiinsa ja sen julistukseen; Herran voima lepää evankeliumin yllä. Ottaessasi vastaan evankeliumin, Jeesus vapauttaa sinut voimallaan synnin orjuudesta ja kahleista. Pahojen henkien riepottelemat ja sitomat ihmiset vapautuvat myös henkivaltojen otteesta ja riivaustilastaan. Herra antaa evankeliumin vastaanottaneelle myös voiman elää puhdasta ja uutta elämää Kristuksen yhteydessä.

Lue kirjoitus "Evankeliumin sana" kokonaisuudessaan täältä.