Herra muutti murheen iloksi

Jokaisen ihmisen elämään tulee tilanteita, että elämässä on murhetta ja vaikeaa. Raamattu sanoo: "Ja muista Luojaasi nuoruudessasi, ennenkuin pahat päivät tulevat ja joutuvat ne vuodet, joista olet sanova: 'Nämä eivät minua miellytä'..." (Saarn. 12:1-2).

Ihmisen elämässä on tällaisia vaikeita päiviä, vaikka ihmiset ajassamme usein antavat ymmärtää, että heidän elämänsä on unelmaelämää ja heillä menee aina kaikki hyvin.

Minun elämäni oli tyhjää ja tarkoituksetonta ennen uskoontuloa. Tähän Jeesus toi apunsa, kun tein parannuksen ja tulin uskoon. Silloin sain elämälle tarkoituksen, mielekkyyden ja ilon.

Kuitenkin pahat päivät elämässä tulevat myös Herran omalle. Niinpä minullakin on uskossa vaeltamisen aikana ollut erilaisia vaiheita, viimeisenä jonkunkin aikaa kestänyt murheen jakso, jonka Herra lopulta muutti iloksi.

Herran oma kohtaa vaikeat tilanteet Herran kanssa, Herraa tuntematon yksin. "Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en minä pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani..." (Ps. 23:4).

Jo useita vuosia Herraa seuranneena olen oppinut luottamaan Herraan ja menemään Herran tiellä ja elämässä eteenpäin aina erilaisissa olosuhteissa.

Iloitsen siitä, että olen matkalla taivaaseen ja minulla on iankaikkinen elämä. Taivaassa kaikki murheet ovat poissa (Ilm. 21:4). Siellä on iankaikkisesti kaikki hyvin ja iankaikkinen autuus (Hebr. 5:9).

"...mistä tulee minulle apu? Apu minulle tulee Herralta, joka on tehnyt taivaan ja maan" (Ps. 121:1-2).

Herra muutti murheen iloksi. Kiitän siitä Herraa.

Ville Rantanen
Elokuu 2019

Poimintoja sivuiltamme

Vaikka omat väärät valinnat olisivatkin johtaneet sinut tuskaan ja ahdistukseen, Jumala siitä huolimatta rakastaa sinua; mutta Hänen rakkautensa on kutsuvaa laatua. Hän kutsuu pois poluilta, jotka on itse valittu ja ilmoittaa: "Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: 'Tässä on tie, sitä käykää'" (Jes. 30:21).

Lue kirjoitus "Kutsu eksyneille lampaille" kokonaisuudessaan täältä.