Usko on palvelemista

Miika Koskela

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta – se on Jumalan lahja..." (Ef. 2:8).

Olen saanut tehdä parannuksen synneistä, tulla uskoon ja pelastua yksin Herran armosta, en tekojen kautta – kuten apostoli Paavali opettaa. Hän – Herra – osoitti erinomaisen rakkautensa ja hyvyytensä minua kohtaan kutsuessaan minut luokseen.

Raamattu opettaa meille uskoon tulleille, että todellinen usko on Herran palvelemista. Ihminen – tullessaan uskoon – kääntyy epäjumalista palvelemaan elävää ja totista Jumalaa.

"Sillä itse he kertovat meistä, millainen meidän tulomme teidän tykönne oli ja kuinka te epäjumalista käännyitte Jumalan tykö, palvelemaan elävää ja totista Jumalaa ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta" (1. Tess. 1:9-10).

Olen saanut ja saan elää tämänkin Raamatun opetuksen todeksi. Mielekästä tekemistä – Herran palvelemista – riittää aivan jokaiselle elämän päivälle enemmän kuin ehtii tehdäkään.

Kun palvelen Herraa, saan kokea eläväni (Room. 1:17)! Elämä ei ole turhaa tai tylsää ajan kuluttamista, vaan mielenkiintoista päivästä päivään.

Tuntuuko sinusta, että elämäsi ei oikein anna mitään? Että elämäsi on juuri sitä isiltä perittyä turhaa vaellusta, josta Pietari puhuu?

"...jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika, tietäen, ettette ole millään katoavaisella, ette hopealla ettekä kullalla, lunastetut turhasta, isiltä peritystä vaelluksestanne, vaan Kristuksen kalliilla verellä, niinkuin virheettömän ja tahrattoman karitsan..." (1. Piet. 1:17-19)

Ystävä, älä jää tuohon tilaan! Anna koko sydämesi Jeesukselle! Ota rohkeasti yhteyttä todelliseen Jumalan seurakuntaan, jossa huudetaan avuksi Herraa puhtaasta sydämestä (2. Tim. 2:22)! Laita elämäsi asiat Herran mielen mukaiseen järjestykseen ja lähde palvelemaan Herraa suurella innolla!

Uskallan rohkeasti vakuuttaa, että se on valinta, jota et kadu. Löydät iankaikkisen elämän lisäksi ajalliseen elämääsi onnen ja mielekkyyden, jollaista et ole ennen kokenut.

Miika Koskela
Elokuu 2022

Poimintoja sivuiltamme

Vaikka omat väärät valinnat olisivatkin johtaneet sinut tuskaan ja ahdistukseen, Jumala siitä huolimatta rakastaa sinua; mutta Hänen rakkautensa on kutsuvaa laatua. Hän kutsuu pois poluilta, jotka on itse valittu ja ilmoittaa: "Ja sinun korvasi kuulevat takaasi tämän sanan, milloin poikkeatte oikealle tai vasemmalle: 'Tässä on tie, sitä käykää'" (Jes. 30:21).

Lue kirjoitus "Kutsu eksyneille lampaille" kokonaisuudessaan täältä.