Vanha ja uusi

Olet ehkä kuullut jonkun sanovan – tai ehkä jopa itse sanonut –, että "tulin uskoon, mutta olen edelleen se sama ihminen".

Kun ihminen tulee uskoon, ei hän kuitenkaan ole enää hetkeäkään sama ihminen, sillä Raamattu sanoo: "...jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut" (2. Kor. 5:17).

Nämä kaksi – vanha ja uusi elämä – ovat suhteessa toisiinsa vastakohtaiset ja toisensa kokonaan poissulkevat – ovat kuin yö ja päivä.

Minunkin kohdallani on toteutunut tuo Raamatun ihana ilmoitus: olen uusi luomus. En ole hetkeäkään ollut sama ihminen sen jälkeen, kun tulin uskoon ja opin tuntemaan Herran Jeesuksen.

En tahdo olla sama ihminen kuin olin ennen uskoontuloa. En tahdo sitä samaa vanhaa – päämäärätöntä, tarkoituksetonta ja ahdistavaa – elämää, jota elin ennen uskoontuloa.

Tahdon ja saan elää sitä elämää, josta Jeesus sanoo: "Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys" (Joh. 10:10).

Ethän vain ole "...edelleen se sama ihminen"? Tahdothan sinäkin olla uusi luomus?

Miika Koskela
Huhtikuu, 2023

Poimintoja sivuiltamme

Sinäkin voit vielä kääntyä Herran puoleen ja tehdä parannuksen synneistäsi. Voit kohdata Herran, kokea syntien anteeksiantamuksen, pelastua, vapautua syntikahleistasi ja saada sydämeesi Jumalalta ns. pelastusvarmuuden, eli sisäisen varmuuden siitä, että olet pelastettu. Voit myös uudistua uskossasi, parantua, täyttyä Pyhällä Hengellä jne. Jumala on "ilmestyksen Jumala" (1. Moos. 16:13) ja "...Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle" (2. Aik. 16:9).

Lue kirjoitus "Ajankohtainen sana" kokonaisuudessaan täältä.