Vanha ja uusi

Olet ehkä kuullut jonkun sanovan – tai ehkä jopa itse sanonut –, että "tulin uskoon, mutta olen edelleen se sama ihminen".

Kun ihminen tulee uskoon, ei hän kuitenkaan ole enää hetkeäkään sama ihminen, sillä Raamattu sanoo: "...jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut" (2. Kor. 5:17).

Nämä kaksi – vanha ja uusi elämä – ovat suhteessa toisiinsa vastakohtaiset ja toisensa kokonaan poissulkevat – ovat kuin yö ja päivä.

Minunkin kohdallani on toteutunut tuo Raamatun ihana ilmoitus: olen uusi luomus. En ole hetkeäkään ollut sama ihminen sen jälkeen, kun tulin uskoon ja opin tuntemaan Herran Jeesuksen.

En tahdo olla sama ihminen kuin olin ennen uskoontuloa. En tahdo sitä samaa vanhaa – päämäärätöntä, tarkoituksetonta ja ahdistavaa – elämää, jota elin ennen uskoontuloa.

Tahdon ja saan elää sitä elämää, josta Jeesus sanoo: "Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys" (Joh. 10:10).

Ethän vain ole "...edelleen se sama ihminen"? Tahdothan sinäkin olla uusi luomus?

Miika Koskela
Huhtikuu, 2023

Tiedote

Tiedote lasten ja nuorten leiriin liittyen.

Leiriä edeltävinä päivinä, leirin aikana ja vielä vähän leirin jälkeenkin keskitymme täysipainoisesti seurakunnan lasten ja nuorten leiriin.

Vastuunkantajiamme voi olla vaikea tavoittaa puhelimitse kyseisenä aikana.

Poimintoja sivuiltamme

Kuinka paljon helpompaa on lapsen tai nuoren tulla Herran luokse kuin varttuneemman, jonka elämässä jokainen erossa Herrasta vietetty päivä on vienyt kauemmas niin tekojen kuin ajatustenkin osalta. Siksi onkin tärkeää, että lapsille ja nuorille tarjotaan tilaisuus saada raamatunmukaista opetusta niin pyhäkoulussa kuin leireilläkin.

Lue kirjoitus "Leirimuistelot syyskuussa 2011 Tampereella" kokonaisuudessaan täältä.